Sunday, July 13, 2014

Terawih

Suatu malam di bulan ramadhan...duaribuempatbelas..di teratak mewah yang serba lengkap bagi budak bujang..

Budakurus:weh..ko pergi mana malam baru balik ni?

Budakgemok:aku baru balik terawih ni ha...(kau pon selalu balik lewat)

Budakurus:pergi surau mana sampai naek kereta??

Budakgemok:aku biasa pergi yang hujung kampong tu..nanti minggu depan aku nak pergi surau flat je..(sukahati kaki aku la nak pilih bukan kereta kau)

Budakurus:aku pon pergi terawih semalam kat kampung...(baca dengan nada bangga)

Budakgemok:ooo..bagus la nanti boleh ikut aku kat sini plak..

Budakurus:sini buat berapa rekaat..sana buat 9rakaat pastu 3witir..

Budakgemok:samala..(eh budak ni salah sebut or maen tibai je..gelak dalam hati...laen kali jangan cakap besar..kan dah kantoi)

Be prepared if nak berlagak or membangga diri..kang dah timbul konsfirasi...budakgemok jadi konfius sebenarnya terawih buat lapan or sembilan..esok harinya budak gemok kira setiap rekaat terawih untuk double check ilmu pengetahuannya terpesong ke tak..akhirnya dia gelak besar..

No comments: