Saturday, February 23, 2013

me as kuli :)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..Me today nak share seperkara yang tak semua orang rasa..i think la..Pernah tak korang-korang..Drive tengok kiri kanan..nampak bangunan cantik..ada yang tiada tiang langsung..siap dinding  cermin lagi..mesti fikir...waaaaaahhh..hebat nya engineer boleh design bangunan macam ni...hebat nya architect boleh design bentuk pelik-pelik...
Pernah tak korang terlintas dan terfikir pasal jalan raya, longkang, tanah, paip air dan sebagainya yang tidak nampak di pandangan mata..Sesungguh nya semua yang tak nampak pada pandangna mata kasar adalah sangat penting.. Jalan raya yang tak proper boleh rosakkan kereta, malah mesti korang merungut kan bila jalan belubang-lubang..nak race pon susah.. Bila banjir pulak..time tu la baru nak rasa longkang/parit penting..padahal time panas terik tiada orang kesah..Rumah orang-orang kaya atas bukit tu..kalau bukan sebab saliran yang sempurna..penambakan yang betul..confirm-confirm dah runtuh..last but not least..my part..paip air  ke rumah masing-masing..fikir-fikir kan lah sekiranya tiada bekalan air..hahaha..

Now i'm realise that dalaman itu penting sebagai mana kita mementingkan luaran..



P/s: cantik luaran diikuti dalaman sekali..insyaALLAH..me try my best..

No comments: